off-white

Virgil Abloh és az Off-White x Nike kollaboráció

Virgil Abloh és az Off-White x Nike kollaboráció - OnSize

Virgil Abloh a divatvilág és a sneakerkultúra megkerülhetetlen alakja. Nevéhez fűződik az Off-White, és természetesen az Off White x Nike kollaboráció is. Mit kell tudni a történetéről? Mi az, ami miatt minden sneakerhead hatalmas tisztelettel gondol rá?

Virgil Abloh

A sneakerhead-ek számára az alapműveltség része ismerni őt. A sneakerekről sokan nem is Michael Jordan-re asszociálnak, hanem rá. És minél idősebb embert kérdezel meg, annál kisebb rá az esély, hogy ismerni fogja. Kiről van szó? 💁‍♂️

Igen, ő Virgil Abloh a divatvilág megkerülhetetlen ikonja. Az Off-White néhai alapítója és vezérigazgatója, a Louis Vuitton egykori művészeti igazgatója. A high fashion és az utcai viselet ötvözésének nagymestere. Egy legenda. 🙏

Az Off-White

Virgil Abloh bejárta a divatipar ranglétráját, mire 2012-ben végül létrehozta az Off-White márkát. Az Off-White darabokat az a rá jellemző stílus jellemezte, ami eddigre gyakorlatilag a védjegyévé vált. Jellegzetes cipzár, jó minőségű anyagok és ismerős utcai darabok egyedi kombinációja. 

Nem is kellett sokat várni a sikerre. 2014-re Abloh-nak bejárása volt minden vezető tervezőhöz és divatipari vezetőhöz. Az Off-White az egyik legnépszerűbb márka lett. 🤩

Az Off-White x Nike kollaboráció

Virgil Abloh-t a Nike és az Off-White kollaborációja tette sztárrá a sneakerhead-ek szemében. 

Ez a történet 2017-ben kezdődött: ekkor született meg a The Ten kollekció, minden idők egyik legkeresettebb sneaker-kollekciója. A legenda szerint Abloh nem egy íróasztalnál ülve, hanem a saját kezével, vágva-kaszabolva tervezte az összes cipőt. Késeket, kötegelőket használt, hogy megalkossa a tökéletes design-okat. Így jött létre az Off-White és a Nike együttműködésének első szériája, amely során 10 sneaker klasszikus stílusa lett újragondolva. 👟

Rá egy évre Abloh lett a Louis Vuitton férfi ruházatának művészeti igazgatója. A szakmát ez a hír felrobbantotta (és akkor még finoman fogalmazunk). Mindenhol erről írtak, minden közéleti személyiség erről beszélt.

Innen pedig már ki lehet találni a sztorit: amihez Abloh nyúlt, az arannyá változott (na, nem szó szerint)! A Nike-val való kollaborációból születő összes sneaker hatalmas népszerűségnek örvendett a megjelenés első pillanatától kezdve. 😍

Virgil Abloh halála

2021 végén aztán egy sokkal szomorúbb hír rázta meg a világot. Virgil Abloh 41 éves korában elhunyt – egy kifejezetten ritka, szívet érintő daganat okozta a halálát. 

Abloh a betegséggel titokban küzdött, a nyilvánosság elől titkolta, hogy kezelésekre jár. Az utolsó pillanatig dolgozott: élete utolsó éveiben is számos Off-White x Nike kollaboráció került ki a kezei alól, amelyek iránt az érdeklődés mindvégig hatalmas volt – de a tragikus hír után még ez is meg tudott sokszorozódni.

Virgil_Abloh

Brutálisan megugrott a kereslet minden hozzá kapcsolódó termék iránt. Például az Off-White Air Jordan 1 Chicago viszonteladói ára megduplázódott alig néhány órával a haláláról szóló hírek után. De a Jordan 1 Retro High Off-White Chicago ára is 100%-kal emelkedett meg egy viszonteladói platformon. Ha valami, ez egyértelművé teszi, hogy Abloh maradandót alkotott.

Sokan úgy vélik, Abloh halálán nyerészkednek ezáltal a kereskedők, és az lenne az etikus, ha leállítanák a nevéhez fűződő termékek értékesítését. 

Mások viszont azt vallják, hogy a divattervező iránti tisztelet jele, hogy ilyen áron kelnek el a cipők. És voltak olyan kereskedők is, akik az így befolyt összeg egy részét jótékony célra ajánlották fel. 



Te mit gondolsz erről a kérdésről? Kinek van igaza: a viszonteladóknak vagy a kritikusaiknak? 

Kövess minket a Facebook-on és az Instagramon, hogy ne maradj le a többi izgalmas hírről és bejegyzésről sem! 😉

És persze szerezd be a legújabb sneakered tőlünk: böngészd végig a kínálatot, az egyik sneaker biztosan csak rád vár! 😁

Olvasás folytatása

Minden, amit tudnod kell a sneaker cipőkről - OnSize
Kötelező olvasmány szülőknek! A legtutibb ajándék gyereknapra: sneaker cipő - OnSize

Komment

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.